Och så börja en ny vecka...

Idag är det tisdag. Mucho intresanto. Nej.

Idag hände inte så mycket. Hoppade av spanskan och tar musikhistoria med en viss Ms. Woods som också är dramaläraren och ganska påhittig liten filur. Träffa den legendariska tyska utbytesstudenten igen i den klassen. Första gången jag träffa henne var i mitten av min första vecka i USA när vi båda tog ett engelskatest tillsammans. Efter det har det varit mycket snacka om henne och funderingar.. Jaja. Hon är supersnäll men hon tycker tydligen inte om det här. Hon tycker att människor är väldigt bitchiga och taskiga. Jag håller med henne till viss del. Tonåringar har den tendesen att vara bitchiga här. De kan verka jättesnälla och verka jätteöpnna när de presenterar sig själva men när man kommer in under ytan är det en annan lek. Inte alla, men många. Trots detta tycker jag ändå om USA, svårt nu att komma in i en ny skola och så men Andy förvarna mig om att det säkert kommer vara svårt ända fram tills Thanksgiving, och det är då jag kommer känna att jag har fått bra vänner och så. Det är inte så att jag inte har någon att umgås med i skolan, för det har jag, men det kanske tar ett tag innan jag känner mig bekväm och hittar bra vänner.

I min Cal High finns det 4 utbytesstuder, inkulsive mig själv. En från Norge, Korea, Tyskland och jag dårå. Koreanska tjejen har jag inte pratat så mycket med men de andra är jag ganska bra vän med.

Som vanligt suktar jag efter skor och kläder. Vem har sagt att pengar inte gör en lyckligare? Nej men jag har inte köpt något eftersom jag sparar inför kommande köp.
Tänkte spara ihop till en bil men de planerna gick ju i kras när jag insåg att jag förmodligen inte kommer ha ett jobb som kan underhålla bilen. Så nu sparar jag inför en resa. Vet ej vart. Förmodligen till Spanien, Grekland eller Turiket. Hm... Undra hur mycket en tågluffarbiljett i Europa kostar...?
Annars blir det väll så att jag spara ihop en massa pengar, inser hur mycket jag kan shoppa för dem och köper upp allting på mat.

Pusssssssssssss


Söndag som var morgon men blev eftermiddag

Hallå!

Idag har jag mycket spännande planer: att plugga. Jag har 3 prov som kommer upp den här veckan, men ingen av dem räknas eftersom jag är ny så det är ganska skönt, men man vill ju göra så gott man kan.

Denna helg har varit grym! På fredag var jag på Homecoming game med Jenny och Elizabeth och det gänget. Det var superkul och efteråt åkte alla till en skola och låg och kolla på stjärnorna i 1 timma innan Jennys mamma kom och hämta upp oss. Sov över hos Jenny och nästa dag spedera vi halva dagen åt att göra amerikanska pannkakor och den andra halvan till att fixa oss ingör dansen. Runt 5 åkte vi till ett pre-party hos en kille jag aldrig sett i hela mitt liv. Han bodde på en Country Club. Alltså inte något litet amerikanskt förortsområdet. Detta var ett gated communtiy med privata vägar och husen var otroligt stora och vackra. Och alla mina drömhus som jag har föreställt mig i mitt huvud låg på en gata! Det skrek verkligen pengar om husen, men tydligen är Danville-San Ramon rika områden.
Efter några timmar fick jag veta att jag var hemma hos Rory, där åt vi, snacka, spela dart, gitarr och bordfotboll och tog massa med bilder.
Efter det bar det av till Walunt Creek, en stad i närheten, där Homecomingdansen höll plats. Vi dansa i 3 timmar och det var hett! Men jag hade otroligt roligt! Jag, Jenny och Kyle hade ingen date så vi ställde upp om varandras dater.

Kvällen led mot sitt slut och jag gick hem och somna i soffan som vanligt. Den är verkligen otroligt mjuk och skön. Idag är det som sagt plugg som gäller. Ska prata med min counsolour imorgon och ska hoppa av Spanskan. Jag har bestämt mig för att börja om med språket i Sverige och ta Tyska som säkert kommer vara sååå mycket enklare!


San Ramon High Homecoming game från vänster: Stephanie, Andreah, Kyle, Kylie, Jenny, John, random, Elizaebeth och jag.



Hela gänget från vänster: Rory, Kyle, vetej, Katie, Jenny, Jag, Elizabeth, JD, vetej, Veronika, vetej, Andrew.


Jag, Elizabeth, Katie och Jenny.


Jag efter dansen. Insåg att jag inte hade några bilder på bara mig så den uppgiften fick Derek.

Go kväll Sverige!

FÖR LINUS!

DETTA INLÄGG ÄR TILLÄGNAT LINUS. MIN DATORS TANGENTBORD HAR STANNAT PÅ CAPS LOCK.
LINUS ÄR JÄTTEDUKTIG OCH HAN SKA KOMMA OCH HÄLSA PÅ MIG I SLUTET AV APRIL. JAG TROR PÅ HONOM!

PUSS

No life

Den enda boken som tryckts mer än Bilbeln är IKEA-katalogen. Om man nu räknar det som en bok.

Heej min andra dag i Cal High var superbra och jag tycker redan mycket mer om det än San Ramon High.
Jag har ganska roliga klasser och de på top två är US history och Hemkunskap. Imorgon kommer det nog  inte vara lika roligt eftersom alla mina trååååkiga ämnen är då. Har tagit Spanska nu eftersom jag ändå måste läsa det i gymnasiet om jag inte börjar om med Tyska eller något dylikt. Ska se vilka gymnasium som erbjuder Ryska för det skulle vara supereasy för mig.

Annars har det inte hänt så mycket, ska storstäda mitt rum så jag hittar mitt ID-kort!

puss

matlagning och MJ

Står i köktet med Derek och dansar + sjunger till Michael Jackson-Smooth Criminal. Eller jag dansar och han lagar mat och städar.

Hursomhelst idag hade jag min första skoldag och det gick fiint. Har fått ett ganska bra schema, spanska verkar jätteroligt numera. Folk i den klassen är jättesnälla och läraren är bra, fast jag stör mig på hur hon är amerikanska och har en amerikansk accent när hon pratar spanska. Saknar Mr. Dominguez läspande och rullande på R.
Mitt schema ser ut som här( varje lektion är 100 min lång förutom på måndag då de är 90 för vi har sovmorgon)
ODDS
1. Study Hall
3. Algebra 1
5. Spanska 2
EVENS
2. Engelska
4. US history
6. Hemkunskap

Sen så har man ODD och EVENS varannan dag så mina dagar är inte såå långa böjar 08.25 och slutar 02.55.
Jag gillar att man får välja sina egna ämnen men samtidigt så verkar folk i Sveriges skolor ha mycket roligare för man har en speciell klass som man går med i 3 år istället för random people.

Det är så himla annorlunda i familjen här i USA. Här är de verkligen kvinnan som ska ta hand om barnen, skjutsa dem, laga mat, tvätta och städa. Pappan ska jobba hårt och hans viljor ska komma först.

Imorgon blir den en ny rolig dag då ska jag ha engelska, histoirs och matlagning för första gången i min nya skola. Nu ska jag kolla på 30 Rock sen nya avsnitt av How I Met Your Mother och Sex and the City.


 

förbannad

NU vart jag riktigt jävla förbannad för jag haade skrivit ett superlångt inlägg och allt raderades så jag börjar om.

Idag åkte jag till SF och häsla på min kära lilla danska vän Kathrine. Hon bor nämligen mitt i SF med gångavstånd till Golden Gate Park. Gjorde inte så mycket och var mest runt Union Square och Market Street. Jag insåg att SF inte är så mycket större än Stockholm och det är enkels att ta sig runt. Så nästa vecka planerar jag på att åka dit ha en riktigt turistdag och gå till Golden Gate Park där West Fest kommer hållas. Det är ett hyllande för 40 år sedan Woodstock och det kommer ha olika band som spelar och folk från anti-war movement och Peace movement kommer vara där och hålla tal m.m. Men man får se eftersom det är dagen efter min homecoming dans, som jag inte ens är säker på om jag ska gå på, och kommer säkert vara rätt trött men de håller på från 9-6 och jag ska ta massvis med bilder!!

Hatar datorer.

Kommer bli en ganska lugn kväll förmodar jag. Logan kom inte hem denna helg och Griffin är på födelsedagsfest så det är bara Shelly och Lance hemma. Derek är på Great America, Igen, men jag stod över denna gång eftersom jag har blivit tråkig och gammal och tycker att 13 timmar på ett nöjesfält räcker för några månader. Jag har ju häller inte varit inne i SF någon gång sedan jag tog mitt pick och pack och flög hit, så jag tog alternativ två. Men det är bra att jag får en helg för mig själv och för mina vänner, hur mycket jag än tycker om Derek som en bror så tröttnar man på varandra.




Från första dagen i USA, Golden Gate Bridige


Union Square, och hotelet där president Obama bodde på igår. De har hissar utanför byggnaden.....

halloween

Hmm. Siiter och funderar vad jag ska ha för halloweenkostym och vad jag ska göra på halloween. Har 3 olika fester att gå på och jag vet inte vart jag ska ta vägen, förmodligen till Jennys hus och göra spöken utav klubbor och papper och prata lite svenska med hennes mamma och stjäla svenskt godis!
Jag funderar på att vara Inga från Sverige, det finns faktiskt en outfit som heter så. Den är som en folkdräckt men mycket kortare och lite sexigare... Annars lärare, eller flygvärdinna men jag vet inteee. Jag behöver verkligen förslag.

Idag gick jag till skolan och kl 11 sms Shelly mig och sa packa ihop dina saker och gå till adminstrationen du byter skola på måndag. Hon kommer med mina böcker och jag är ju såklart så dum att jag glömmer att jag har två andra böcker hemma så vi åker hem och hämtar dem och hon blev sur. Det är sååå otroligt obekvämt när det blir sura på en för man vet inte hur man ska agera så man försöker att vara så försiktig som möjligt. Jag känner mig fortfarande obekväm över det trots att hela dagen har gått förbi fast jag borde verkligen inte göra det. Efter hela den proccesen var förbi skjutsa hon hem mig och sen träffa vi Andy och prata lite.

Vi kom inte på ämnet politik och det var rätt intressant att prata med en konservatist och en demokrat på en och samma gång. Demokraten argumentera för hur bra det är i Sverige att vi har social bidrag och sjukbidrag och bidrag för allt som finns och menar att denhär finanskrisen kommer vara slutet på vår jord. Han menar också att denna finanskris är värra en både 70-talets och 90-talets kriser. Han sa också att om inte det blir några drastiska förändringar snart kommer USA gå under som en stormakt.
Senare när jag och Shelly satt i bilen berätta hon hur denna finanskris inte alls är någon fara och att den är bara upphetsad av media. Hon berättade hur aktiebörsen har börjat gå uppåt igen och menar att denna finanskris kommer vara över om 2 år. Men det måste göras någon förändring för sjukvården för folk kan inte leva såhär. Hon anser att det är okej om sjukvården blir statlig men sa att det kommer bli långa kötider. Jag refererade till Sveriges sjukvård och hur lång tid det tar innan man får operation.

Annars är folk ganska mediahysteriska i USA. Ni kanske har hört om pojken som klättra in i luftballongen och den flög iväg och polisen leta efter honom och grejer. Så historian ligger till såhär: Brodern sa till polisen att han sett sin lillebror klättra in i luftballongen så polisen letar efter honom. Efter ett tag finner de den lilla pojken i källaren till huset där familjen bor i. Polisen frågade honom varför han inte hade svarat när de ropat. Den lilla pojken hade då sagt: de sa till mig att det var ett spel och jag var inte tillåten att svara när de ropa.
Alltså hade hela familj gjort detta endast för mediapublicitet.

Aja nu ska jag göra något antar jag...

Puss och Kram

skype

Har skaffat skyp nu.
Användarnamn: caguldbrandsen

puss

NY DATOR !!

AAAhh är överlycklig för min rosa netbook som har svenskt tangentbord!!

det är jattesvart att använda för jag är inte alls van vid att ha de bokstäverna sa man måste tänka två ganger innan man skirver och som ni kan se så glommer jag det på många stallen!!

Hursomhelst. Inget nytt for idag. Avslöjade för killen jag lura tidigare att Derek inte alls är min bror, men han tror fortfarande att han är från Ryssland....

Nu ska jag och Derek shoppa inför homecoming! och jag ska köpa stövlar eftersom jag är i desperat behov efter detta regnåväder som strök över lilla San Ramon!


Såhär ser min söta lilla dator ut!!




puss och kram!


Tillslut kom hosten...

Hej.

Idag har det regnat konstant i 15 timmar. Tillslut kom hosten till mig. Jag hatar det. Jag ar genomblot. Det kommer skum ur mina skor nar jag gar.

Min kara lilla skolbyggnad ar lite annorlunda fran Sverige trygga och varma skolor som har element och bankar.
Lat saga att jag har en lektion i en byggnad for att ta mig till mitt andra klassrum maste jag ga utomhus, i detta fall, i regnet.  Jag var valdigt smart och drog pa mig min skidjacka sa jag var inte blot pa overkroppen men efter 2 minuter i regnet sa var mina skor och byxor genomvata eftersom det ar REGN har inte nagon fjuttig liten regnskur. Pa lunchen sa finns det en cafeteria att ata i, men eftersom alla freshmens och sophomres ar javligt snabba lamnar det ingen plats for oss andra sa vi far sitta pa marken och ata. Utomhus. I regn. Jag ar just nu i desperat behov av gummistovlar. Vilket jag ska inskaffa om 1 timma. Mina andra skor har jag forstort och jag har bara kopt hogklackade skor...

Har inte bytt skola an men det ar pa g!!



Varan skolmaskot, var nast football match har min kompis lovat mig att jag ska fa springa omkring i maskotoutfiten!! Det ska bli jatteroligt!!



Allt inom det roda ar mitt skolomrade





Puss och Kram fran regniga Californien!!

slutkord

Denna dag ar en sandar harlig dag da allt gar fel och man hittar inte nagonting och mitt rum ser ut som en total katastrof. Jag ar ocksa totalt slutkord for denna helg har jag inte tagit det lugnt en minut!!

Borja med fredag eftermiddag da vanner till mig och Derek kom over och vi hade poolparty och jag besokte In and Out Burger min andra gang. Varldens bast hamburgare, om man inte har atit snacks hela kvallen.... Vi kom hem och jag somna efter 10 min in i filmen Shaun after Death runt 1. Vaknar kl 8 pa golvet av att Taz slickar mig i ansiktet. Gar upp efter frukotst medmina kara vanenr  som ar jattepigga HELA tiden! Aker till Alice hus och sen vidare till Great America, dar vi var fran 11- 00.00. Pa kvallen var det Fright Night sa folk som jobba dar var utkladde och de hade ett flertal spokhus med olika teman. Jag och Derek kom hem och kom inte langre till soffan innan vi somna.

Vaknar upp kl 7 av att det ar tant i vardagsrummet och Shelly vacker oss, dags for Primos Run!!! Fick 30 min extrasomn innan det var dags att aka till Market Place dar springtavlingen borja. Det var 5 kilometer sa det var itne sa farligt och jag gick hela vagen eftersom mina fotter sviker mig idag. Hoppas att jag ska kunna kopa en dator idag efter att jag bytt om fran mina springklader. Ge mig nagra timmar och jag kommer orka lyfta mig sjalv fran soffan till mitt rum.




In and Out



Random poolpic, Alice och jag





Jag och Alice har numera tattueringar, fick dem igar pa Great America!



Great Amrica, jag och Alice.

denna dag har bara varit underbar....

Idag hade jag och derek ett valdigt fint aventyr. Vi missa bussen pa 3 timmar. Alltsa det gar en buss varje halvtimma och jag och derek missa den varje gang i 3 timmar. Mestadels var det mitt fel for att jag sprang in i affarer hela tiden, men jag gjorde ett mycket lyckat kop nar jag fynda min homecomingklanning. Endast 240 kr pa en liten random affar i Danville. Den var pa rea ocksa.

tankte lagga upp bilder fran helgen

Dansk, Thai och fransk


Dennis, Vitus, Khristine, Sofi och Juan Carlos!

Wolfroy, Clementine, jag, Juan Carlos(...) Andy, min fadder.


Fonchi, Vitus, Sofi.
Chile, Danmark, Argentina.

Dansken som inte var valkommen i nagot talt och hade inget annat for sig an att vandra runt...

Stunden da jag fick alla i taltet att halsa pa utomjordiska! (Juan Carlos)




Min homecomingklanning plus skor jag kopte loooong time ago!

crazy

Gud. Jag maste saga det har men Amerikanare har verkligen INGEN aning om vad som hander utanfor deras land. Det enda det vet om ar Amerika och vad som hander dar och hur amerikanare beters sig och blablabla.

Sa jag och Derek sitter pa Starbucks innan skolan borjar och dricker Chai Latte nar ett gang Sophomores kommer fram till mig och undrar hur det ar att vara utbytesstudent och grejer. Av nagon anledning kommer vi inte pa media, och de undrar om vi har bio i Sverige. Detta ar en fraga jag tenderar att fa hela tiden och jag brukar alltid svara jaaa saklart vi har och det ar inte dubbat, lalala. Sa jag svara nej for att se om de gar pa det, och de gor det. De gick tillochmed pa att jag inte visste vad Britney Spears var. I mitten av allting borjar Derek prata och de trodde att han ocksa var Svensk, fast han hade en perfekt amerikansk uttalt. Sa i mitten av hans konversation borjar han bryta lite pa spraket.  Sa hela dagen idag har folk gatt runt och trott att Derek ar den nya svensken och att vi ar rikitga syskon och att han bodde i Ryssland for 6 ar.

Men men mitt uppdrag ar ju att lara amerikanarna om Sverige, ah far beratta hela sanningen imorgon, men det var en rikitg roliga dag. Annars tycker mina kara kamrater i skolan att svenska svordommar ar superroliga att utala sa for det mesta sitter vi och skriker olika svordommar till varandra pa lunchen.

Denna vecka komemr formodligen bli min sista vecka i San Ramon Valley High School. Jag ska byta skola till Cal High vilket ar i gangavstand till mitt hus istallet for att ga den hemska biten varje dag och aka buss mm till grannstaden dar min nuvarande skola ligger. Familjen tror att jag kommer fa det mucket mer roligt i den skolan och det kommer vara skont att ha vanner i min stad sa jag inte behover aka runt och bli skjutsad overallt. Sa pa mandag hoppas vi att jag borjar min nya skola. Annars finns det inga andra nyheter. Jag ahr kopt varldens basta mjukisset. Ni vet sandar underbart mjuk material det ar i underbart mjuka morgonrockar. Detta material ar vad mjukisseten ar gjord av. Med tanke pa att jag gick runt med min morgonrock hela tiden innan sa anser jag att detta var en perfekt investering.

Hursomhelst. Dags att ta en dusch och fa lite somn. I helgen ska jag forhoppningsvis aka till Great America, ett nojesfalts, eller till Fright Land, ocksa ett nojsefalt fast de har omvandlat alltng infor Halloween sa de har spokhus och alla ar uppkladda. Jag alskar att Halloween ar en sadan stor grej har, for jag tycker verkligen det ar superroligt att kla ut sig !




Last years Halloween, as some may remember!


mandag

Okej. Sa nagot jattecoolt hande mig idag. For mig var det verkligen hojdpunkt pa dagen!!!

Jag vill kopa en dator har en liten sot netbook. Sa jag och Derek bestammer oss for att ga till en butik dar de saljer datorer och grejer typ som Elgiganten. Sa jag star och spanar lite nar en man sager att jag inte borde kopa en sadan dator i denna affar for att de kommer blasa mig. Sa han borjar forhandla med en forsaljare om jag kan fa en battre deal. Tyvarr kan inte forsaljaren gora nagot, sa jag och denna man och hans van borjar prata lite smatt om allting. Alltsa datorer och hurvida jag borde kopa en Itouch istallet for en dalig dator som kostar minst lika mycket. Hursomhelst. Det visar sig att han jobbar pa Warner Brothers. Detta ar en filmstudio som gor massa med filmer och spelar in massa med tv-shower sasom cityakuten, the o.c och de spela aven in Vanner i denna studio. For er som kommer ihag sa var det dit jag gick nar jag akte till Californien for 2 ar sedan och akte pa en rundtur och traffa Clint Eastwood och var i Vannerstudion och grejer. Jaja. Sa jag undrar vad han gor pa Warner Brothers och han berattar att han skriver manus. Sa det visar sig att han skrev alla Jokerns repliker i The Dark Knight! aaaaaaah de tvar sa himla coooolt!!! Heath Ledger fick ju en oscar for den filmen och denna man sitter och sager att han skrev hans repliker! Och att han traffat Heath Ledger och alla andra superkandisar! Sa han berattar hur han har pratar i en bokaffar den forsta mandagen pa varje manad och att han delar ut gratis filmbiljeter i en stad i narheten. Sa han ger mig gratis filmbiljetter och ikvall ska vi se Zombieland (som kommer ut om en manad i Sverige haha).

Jag tycker forresten det ar jatteroligt att alla filmer kommer ut supersent i Sverige, typ som District 9 har premiar i Sverige pa fredag, medan det hade premiar har i USA dagen jag kom hit. Coco Chanel filmen visas just nu pa biografer i Sverige, medan jag sag den pa tv for 2 veckor sen har, hmm dags for Sverige att komma ikapp!!!



Puss och Kram!!!

har ingen bra rubrik

Heeej! Forlat att jag inte uppdaterat, men jag hinner/orkar aldrig.

Kom precis hem fran AFS camping och kollar pa My Fat Greek Wedding, eller vad den nu heter. Kanner mig lagom frash eftersom jag har haft samma klader pa mig i 24 timmar, och jag har knappt tvattat handerna for det avr ratt ont om vatten. Sen sov vi 7 st i ett 3 manstalt sa man kanner sig lagom pigg ocksa....Not. Men jag hade verkligen jatteroligt i helgen. Roligast jag haft pa lange! Vi hade vall inte direkt nagon orientering som vi skulle ha for ingen orka svara pa fragorna sa det sluta med att vi lekte lekar och myste i ett talt. De blaste javligt mycket sa nar vi satte upp talten blaste de bort, det var nagot av ett aventyr att fanga allt som flog bort.

Under veckan som varit har inte nagot speciellt hant, bara vanliga vardagssaker. Laxor, mat, ut och ga med hundarna.... Hade ju studiedag och foroskte shoppa infor homecoming men det misslyckades totalt sa jag kopte saklart massa med annat onodigt som jag egentligen inte behovde och jag SKA lamna tillbaka sakerna for att spara pengar.

Jag har fakstikt ingen kolla vad som hander i veckan. Min hjarna ar helt slut. Jag ar sjuk ocksa. Som sagt jag ar sadar lagom harlig!  

Nu ska jag och familjen ut och ata middag! Laddar upp bilder senare ! Puss!

RSS 2.0